• 09-NOV-2015

Националният отбор на Швеция представя новите си фланелки на прага на решителния плейоф срещу Дания

Националният отбор на Швеция представя новите си фланелки на прага на решителния плейоф срещу Дания

Стокхолм, ноември 2015 – adidas и шведската футболната асоциация представят новата национална фланелка на Швеция, която влиза в играта за първи път на предстоящите плейофи срещу съседската държава и вечен съперник Дания и може да стане официален екип на отбора за Евро 2016. Златан Ибрахимович пръв представи новия екип в личния си Instagram профил. Новият минималистичен и изчистен дизайн е вдъхновен от тениските на бранда, с които е играл шведският отбор в началото на 90-те.

„В работата ни по дизайна на тениските най-важна е гордостта, с която играчите носят екипите на националния отбор, но преди всичко желанието им да дадат най-доброто от себе си за националната фланелка и цветовете на държавата. Всички сме напълно удовлетворени от крайния резултат и гледаме напред към нови и запомнящи се футболни моменти“, казва Ниньос Ичо, бранд мениджър на adidas.

Новите фланелки са жълти, а трите типични ленти на adidas се открояват в синьо. Специалното в тазгодишния екип са две хоризонтални линии в дискретно преливащи се нюанси на жълтото, които преминават през средата на фланелката. На врата има син детайл, а на гърба е избродирано името на отбора. Сините шорти с жълти ленти отстрани и гербът на дясното бедро се съчетават с чифт жълти чорапи, за да завършат екипа напълно.

Новата фланелка на отбора е трета по ред, откакто adidas стана официален партньор на отбора през 2013. Зрителите за първи път ще видят отбора с новия екип в решаваща игра на първия от двата плейофа срещу Дания, на 14 ноември на Friend Arena. Официалната тениска ще се продава в селектирани спортни магазини и на www.adidas.se от 6 ноември.

За повече информация следете https://www.facebook.com/adidasfootball/ и #Alltförtröjan в Instagram.


Контакти:

Виктория Цачева| PR специалист

0886 01 07 35     | viktoriya.tsacheva@ogilvy.bg